Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Ziazerbak mahats pasa, hirugihar eta pinaziak hostopilean besamel gainerrearekin
Ziazerbak mahats pasa, hirugihar eta pinaziak hostopilean besamel gainerrearekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Hostopila:
  • Hostopil xafla bat
  • Arrautza bat
  • Ziazerbak mahats pasak eta pinaziak:
  • Ziazerba freskoa, 500 g
  • Pinaziak eskukada bat
  • Gurina
  • Mahats pasa koilarakada bat
  • Hirugihar zati bat egosita
  • Bexamela:
  • Esnea, 500 g
  • Gurina, 45 g
  • Irina, 45 g
  • Gatza
  • Intxaur muskatua pixka bat
  • Gazta birrindua pixka bat
  • Perretxiko saltsa:
  • Tipulin bat
  • 6 barrengorri
  • 4 perretxiko
  • Ardo txuri txorrotada bat
  • Esne gaina, 300 g
  • Oliba olioa
  • Gatza
Prestaketa

Hostopila:

Hostopila luzatu eta karrati formarekin moztu. Arrautza harrotuarekin margotu eta 180ºC tan laberatu. Labetik irtetzean, erdian txulotxoa handiagoa egin.

Ziazerbak mahats pasak eta pinaziak:

Zartagin bat berotu eta gurina bota ondoren, pinaziak gorritu, mahats pasak gehitu eta ziazerbak ere, salteatu.

Beste zartagin batean, olio txorrotada txiki bat bota eta hirugihar zatiak gorritu. kurruskariak gelditu arte.

Bexamela:

Gurina eta irinarekin roux bat egin eta esnea gehitu, 5 minutuz irakiten eduki, gatza eta intxaur muskatua gehitu eta hostopilaren alde batean bota, gazta birrindua jarri eta gainerre.

Perretxiko saltsa:

Tipulina txikituta olioarekin zartagi batean erregosi, perretxiko eta barrengorriak txikituta gehitu eta hauek sueztitzen direnean, ardo txuria bota, murriztu eta esne gaina gehitu. Nahi dugun lodiera hartzen duenean, birringailuarekin txikitu.

BUKAERA:

Plater batean perretxiko saltsa bota eta gainean hostopila jarri gainerretu ondoren.