Bigarrenak
Txerrikume gisatua:
Lapiko batean oliba olioa, 3 baratxuri ale, kanela eta erromero adarrak sartu eta berotzen jarri. Txerrikume erdia gazitu eta bertara sartu, 90 ºCan mantendu antxumekia biguna geratu arte. Orduan, zatitan moztu eta zartagin batean baratxuria, piper berdea eta tipulina txikituarekin elkartu eta buelta batzuk eman ondoren, piperrautsa bota eta ur eta ardo txuri zorrotada bat, murrizten utzi eta lehortzen dioanean limoi zukua bota eta karamelizatzen utzi.
Pikillo piper konfitura:
Pikillo piperrei haziak kendu, gazitu eta zartagin batean olioarekin pixkanaka egiten joango gara. Lehortzen asten direnean ur tanta batzuk bota, azukre koilarakada bat eta marmelada antzeko zuku bat egingo dugu, platerean jarri eta modenako ozpin murriztua gainetik bota.
Mango eta anana txitxi-burruntzia:
Mangoa eta anana 4 kubotan moztu eta zartagin batean gurina eta azukre pixka batekin karamelizatu eta gorritu. Eginda daudenean, brotxeta batean sartu.
Bukaera:
Plater batean txerrikume-gisatua eta glasatua jarri, ondoan fruta txitxi-burruntzia eta plater batean pikillo piper konfitatuak.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa