Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Tomate errea bakailao brandadaz betea tapenade ozpin-olioarekin
Tomate errea bakailao brandadaz betea tapenade ozpin-olioarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Tomate errea:
  • 2 adar tomate
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Bakailao brandada:
  • Bakailao egosia, 180 g
  • Patata egosia, 100 g
  • Egosketako ura, 75 g
  • Esnea, 50 g
  • Baratxuri olioa, 350 g
  • Gatza
  • Tapenade ozpin-olioa:
  • Oliba beltzak, 200 g
  • Baratxuri ale bat
  • 3 antxoa xerra
  • Kaparrak, 15 g
  • Oliba-olioa, 100 g
  • Gari zainzuriak:
  • 8 gari zainzuri
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Erremolatxa lurra:
  • Erremolatxa egosi bat
  • Gurina, 50 g
  • Arbendol hautsa, 70 g
  • Irina, 70 g
  • Txipiroi tinta, koilarakada bat
  • Gatza
Prestaketa

Tomate errea

Tomatea zuritu eta hustu ondoren olio eta gatz pixka batekin laberatuko dugu 190ºCtan 15 minutuz.

Bakailao brandada

Bakailao eta patata egosia, esnea, egosketako ura eta gatza ontzi batean sartu eta baratxuri olioa pixkanaka botatzen joango gara, birringailuarekin txikitzen goazen bitartean. Ondo emultsionatuta utzi eta gozogintzako zorro batean sartu.

Tapenade ozpin-olioa

Osagai bakoitza labanarekin txikitu eta ontzi batean elkartu olioarekin nahasteko.

Gari zainzuriak

Gari zainzuriak zuritu eta zartagin batean olioarekin gorritu egingo ditugu su baxuan, gatza jarri eta geroko gorde.

Erremolatxa lurra

Erremolatxa birringailuarekin txikitu eta beste osagaiekin ondo nahastu, ore bat egin arte. Erretilu batean luzatu eta 170ºC tan 10 minutuz laberatu. Hoztean, birrindu.

Bukaera

Plater bat tapenadearekin margotu eta gainean tomate errea eta brandada jarri. Beteta jarriko dugu, bertan gari zainzuriak sartuko ditugu eta gainean lur beltza botako diogu. Kimu batzuk banatu gainetik