Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Pota gisatua patata frijituekin
Pota gisatua patata frijituekin
Osagaiak
  • Arraina egiteko:
  • Pota bat
  • 2 tipula
  • Piper verde bat
  • Baratxuri ale bat
  • Pipermina
  • Txakolina, txorrotada bat
  • Arrain salda
  • Soja saltsa
  • Gatza
  • Patata
  • Ekilore-olioa
  • Aliolia egiteko:
  • Arrautza bat
  • Baratxuri ale bat
  • Ekilore-olioa
  • Perrexila
  • Ozpina edo limoi zukua
Prestaketa

Tipula, piper berdea eta baratxuri alea txikitu eta erregosi. Pota garbitu, laukitan zatitu, salteatu eta barazkiei gehitu. Txakolina, pipermina, gatza eta soja gehitu.

Guztia arrain saldarekin busti.

Potaren erroak

Irinetatik pasa eta oliotan frijitu.

Patatak

Zuritu eta laukitan ebaki.

Ekilore-oliotan erregosi eta frijitu.

Aliolia

Arrautza, baratxuria, gatza, ekilore-olioa, perrexila, Ozpina edo limoi zukua. Osagai guztiak birrindu eta emultsionatu.

Aurkezpena

Platerean pota gisatua ipini.

Patata frijituak inguruan ipini.

Gainean pota erroak jarri.

Guztia alioli tantekin apaindu.