Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Badia tabernako zapo broxeta azalore kremarekin eta perrexil pestoarekin
Badia tabernako zapo broxeta azalore kremarekin eta perrexil pestoarekin
Osagaiak
  • Krema:
  • Azalore erdi
  • Patata bat
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Piperbeltza
  • Ura
  • Mitxoleta haziak
  • Zapo broxeta:
  • Zapoa, 200g
  • Egurrezko makilatxo luze bat
  • Gatza
  • Oliba-olioa
  • Perrexil pestoa:
  • Perrexil sorta bat
  • Oliba-olioa, 100 ml
  • Pinazi koilarakada bat
  • Gazta ondua, 30 g
  • 2 baratxuri ale
  • Gatza
Prestaketa

Ura gatzarekin irakiten jarri. Azalorea eta patata zatitu eta uretan sartu irakiten hasten denetik 20 edo 25 minutuz egosi.

Bitartean, pestoaren osagaiak ontzi batean sartu eta irabiagailu baten laguntzaz txikitu. Gorde.

Zapoa zatitu eta makilatxoan sartu. Gorde.

Azalorea eta patata olio pixka batekin nahastu eta txikitu fina gelditu arte.

Broxeta zartaginean edo plantxan markatu.

Broxeta platerean egokitu kremaren gainean eta pestoarekin eta mitxoleta haziekin bukatu platera.