Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Itsaskiak soja saltsan salteatutako barazkiekin
Itsaskiak soja saltsan salteatutako barazkiekin
Osagaiak
  • Itsaskiak:
  • - 4 otarrainxka
  • - 4 zigala
  • - 12 muskuilu
  • - Oliba olioa
  • - Gatza
  • - Irina
  • - Arrautza bat
  • - Ogi birrindua
  • Soja saltsan salteatutako barazkiak:
  • - Azenario bat
  • - 2 leka
  • - Tipulin bat
  • - Piper berde bat
  • - Soja saltsa
  • Tipulin krema:
  • - 3 tipulin
  • - Gurina, 100 g
  • - Esne-gaina, txorrotada bat
  • - Gatza
  • - Piperbeltza
  • - Perrexil txikitua
Prestaketa

Itsaskiak

Zigalak zuritu eta birrineztatu. Otarrainxkak ere zuritu, eta lepo aldean ebaki bat egin, eta hestea kentzeko. Muskuiluak lurrinetan ireki, eta maskorretik atera; geroko gorde.

Soja saltsan salteatutako barazkiak

Barazkiak garbitu, eta juliana eran moztu; wok antzeko zartagin batean su oso beroarekin salteatu, eta azkenengo momentuan txorrotada bat soja saltsa bota. Azkenik, sartu muskuiluak, eta sua itzali; geroko gorde.

Tipulin krema

Tipulina egosi 10 minutuz, xukatu, eta irabiagailuarekin txikitu, gurina eta esne-gaina bota bitartean; gatzarekin eta piperbeltzarekin goxatu.

Bukaera

Plater baten erdian, koilarakada bat barazki jarri, eta, gainean, zartaginetik pasatutako otarrainxkak eta zigala frijituak. Alboan, tipulin krema jarri, eta perrexil txikitu pixka bat bota.