Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Barbarinak oliba-beltz patata purearekin
Barbarinak oliba-beltz patata purearekin
Osagaiak
  • (4 pertsonarentzat)
  • Barbarinak:
  • - 4 barbarin
  • - Oliba olioa
  • - Irina
  • - Gatza
  • Oliba-beltz patata purea:
  • - 2 patata
  • - Oliba beltz pasta, koilarakada bat
  • - Ura
  • - Gatza
  • - Gurina
  • - 6 oliba beltz
  • Baratxuri freskoak:
  • - 8 baratxuri fresko
  • - Oliba olioa
  • - Gatza
  • Apoperrexil olioa:
  • - Apoperrexil sorta
  • - Ekilore olioa, txorrotada bat
  • - Gatza
Prestaketa

Barbarinak

Ezkatak kendu ondoren, xerratu, eta hotzean gorde. Barbarinei hezurrak eta burua kendu, irinetan pasatu, eta frijitu olio berotan.

Oliba-beltz patata purea 

Patatak zuritu, zatitu, eta uretan egosi gatz pixka batekin. Egosita daudenean, ontzi batera sartu, eta gurin pixka bat, koilarakada bat oliba-beltz pasta eta gatza bota, eta dena nahastu. Oliba beltzak zatitu, eta purean sartu. Epelean gorde.

Baratxuri freskoak

Baratxuriak zuritu, eta ur berotan sartu minutu batez; xukatu, eta zartagin batean salteatu, olio berotan.

Apoperrexil olioa

Osagaiak ontzi batean sartu, irabiagailuarekin dena nahastu, eta geroko gorde.

Bukaera

Zartagin bat oliba olio tanta batekin berotu, eta barbarin xerrak pasatu; gutxi eginda utzi, eta plater batean jarri.Oliba-beltz patata purearekin malko bat egin, eta ondoan baratxuri freskoa jarri; apoperrexil olioarekin apaindu, eta barbarin hezur kurruskaria jarri.