Itxi

Faktoria

Estausuneko sukaldaritza

Ogitarteko gastronomiko bero baten proposamena ekarri digu Iker Markinezek

Garazi Urdanpilleta | Eitb Media

Iker Markinez Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariak ogitarteko berezi bat prestatzeko errezeta proposatu digu, oilasko bularkia, hirugiharra, tipula, lekak, piper gorri morroia eta parmesano gazta erabilita.

  • Ogitartekoa

    Ogitartekoa

    9:37 min
imagen player
imagen player
imagen player

Ogitarteko bero berezi bat prestatzeko propsamena egin digu Iker Markinezek, Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariak "Faktoria"n, hainbat pertsonaren artean partekatzeko modukoa.

Osagaiak: txapata ogia, oilasko bularkia, hirugiharra, tipula, lekak, piper gorri morroia eta parmesano gazta.

Prestaketa:

-Barazkiak juliana finean zatitu. Lapiko batean gatz eta olio pixka batekin su bizitan erregosi 5 minutuz(wok eran, al dente geratzeko).

-Bularkia ere tira finetan ebaki, eta zartaginean su bizitan frijitu gazt eta olio pixkatekin. Eginda dagoenean barazkiekin nahasi.

-Txapata ogia erditik ebaki, eta ogitartekoaren oinarrian jarri nahasketa.

-Hirugiharra zartaginean oliorik gabe frijitu, karamelizatzeko.

-Bularki eta barazki nahasketaren gainean jarri, guztia estaliz.

-Parmesano gazta printz batzuk gainetik jarri, eta ogitartekoa itxi. Zatitu gauden mahaikideen arabera.