Faktoria
Estausuneko sukaldaritza
Ogitarteko gastronomiko bero baten proposamena ekarri digu Iker Markinezek
Garazi Urdanpilleta | Eitb Media
Iker Markinez Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariak ogitarteko berezi bat prestatzeko errezeta proposatu digu, oilasko bularkia, hirugiharra, tipula, lekak, piper gorri morroia eta parmesano gazta erabilita.
-
Ogitartekoa
9:37 min
Ogitarteko bero berezi bat prestatzeko propsamena egin digu Iker Markinezek, Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariak "Faktoria"n, hainbat pertsonaren artean partekatzeko modukoa.
Osagaiak: txapata ogia, oilasko bularkia, hirugiharra, tipula, lekak, piper gorri morroia eta parmesano gazta.
Prestaketa:
-Barazkiak juliana finean zatitu. Lapiko batean gatz eta olio pixka batekin su bizitan erregosi 5 minutuz(wok eran, al dente geratzeko).
-Bularkia ere tira finetan ebaki, eta zartaginean su bizitan frijitu gazt eta olio pixkatekin. Eginda dagoenean barazkiekin nahasi.
-Txapata ogia erditik ebaki, eta ogitartekoaren oinarrian jarri nahasketa.
-Hirugiharra zartaginean oliorik gabe frijitu, karamelizatzeko.
-Bularki eta barazki nahasketaren gainean jarri, guztia estaliz.
-Parmesano gazta printz batzuk gainetik jarri, eta ogitartekoa itxi. Zatitu gauden mahaikideen arabera.