Santander Liga

Osasunak aurre egin dio Real Madril sendo bati (1-1)

I. G. | EITB MEDIA

Gorritxoek Viniciusen gola berdindu egin dute Kike Garciaren beste batekin Santiago Bernabeun puntu bat lortzeko.

• Unai Garcia baloiarekin, Vinicius atzetik duela

Unai Garcia baloiarekin, Vinicius atzetik duela. Argazkia: EFE

Osasunak puntu bat lortu du Real Madrilen aurka Santiago Bernabeun jokatutako Santander Ligako 7. jardunaldian (1-1), oso partida lehiatua jokatu ondoren.

Real Madril - Osasuna partidako laburpena (1-1)

Ancelottiren mutilak hasieratik irten dira partidaren bila, baina bigarren zatian, planak okertu zaizkie, orain arte gertatu ez dena.

Real Madrilek 37. minutuan eman du lehen abisua, Viniciusek Benzemari egindako erdiraketa batean, lehen gola sartzetik gertu geratu dena.

Ancelottiren mutilek estrategia erabili dute 42. minutuan. Viniciusen erdiraketa itxi batek Sergio Herrera nahastu du, ibilbidea desbideratuko zuen erremate baten zain zegoena, eta baloia bere atean sartu da.

Atsedenaldiaren ostean, Real Madrilek huts egin du, eta Osasuna bete-betean sartu da partidan 51. minutuan. Kike Garciak erdiraketa bat orraztu du area barruan, Andriy Lunin ukrainarra aurreratuta harrapatu eta golean amaitu dena.

Bi minutu geroago, Kike Garciak 1-2koa lortu ahal izan du Moi Gomezek eskuin hegaletik ondo gidatu ondoren, baina gaizki errematatu du. Eta hortxe amaitu da gorritxoen erreakzioa. Osasuna defentsarako planera itzuli da eta Real Madril nagusi izan da aurkariaren zelaian.

Benzema berriro erori da bere piztia beltzaren aurrean penaltietan: Sergio Herrera. Aurreko denboraldian, zazpi minutuan bi gelditu zizkion, eta igande honetan, Santiago Bernabeun ere garaile atera da. Oraingoan, Karimek langara bota du baloia. Penaldia David Garciak eragin du, kanporatua izan dena txartel gorriarekin, baina, hala ere, Osasunak eutsi ahal izan dio emaitzari.

Hamaika metroetatik huts egin eta bi minutura, 80.ean, Benzemak Sergio Herrera gainditu du, baina bere gola baliorik gabe utzi dute jokoz kanpo zegoelako.

1 - Real Madril: Lunin; Carvajal (Mariano, 86. min), Rüdiger, Alaba, Mendy (Militao, 74. min); Tchouameni (Valverde, 53. min), Kroos (Asensio, 74. min), Ceballos (Camavinga, 53. min); Rodrygo, Benzema eta Vinicius.

1 - Osasuna: Sergio Herrera; Nacho Vidal (Aridane, 82. min), Unai Garcia, Dani Garcia, Juan Cruz; Lucas Torro, Moncayola (Manu Sanchez, 82. min), Brasanac (Aimar Oroz, 69. min); Abde (Ruben Peña, 69. min), Moi Gomez eta Kike Garcia (Budimir, 82. min).

Golak: 1-0, 42. min: Vinicius. 1-1, 50. min: Kike Garcia.

Epailea: Guillermo Cuadra Fernandez. Txartel horia atera die Ceballos, Abde eta Kike Garcia jokalariei. Txartel gorria atera dio David Garciari (78. min).