Gastronomia

1 / 30 Hurrengoa
Dena prest Aixerrotan (Getxo) Paella Eguna ospatzeko

Dena prest Aixerrotan (Getxo) Paella Eguna ospatzeko

1956tik uztailaren 25ean urtero egiten den bezala, Getxok Paellen eguna ospatzen du gaur. Festara 30.000 pertsona batzea espero da.

Gernikako piperrak nekazaritza eredu ekologikoan ekoizten dituzte Moga Barazki Ekologikoak taldean

Gernikako piperrak nekazaritza eredu ekologikoan ekoizten dituzte Moga Barazki Ekologikoak taldean

Aitor Egurenek azaldu digunez, kontsumo taldeetan, azoketan eta tokian tokiko dendetan saltzen dituzte "primerako produktuak". Piper berdeek nutriente ugari dituzte.

Kafe-dastatzeak eta hainbat tailer eta ikastaro eskaintzen dituzte Gasteizko Trike Koffee Roastersen

Kafe-dastatzeak eta hainbat tailer eta ikastaro eskaintzen dituzte Gasteizko Trike Koffee Roastersen

Ainhoa Oyangurenek azaldu digunez, kafea txigortu eta saltzeaz gain, tailerrak eta ikastaroak eskaintzen dituzte Gasteizko Trike Koffee Roastersen profesional nahiz ez profesionalentzat. Bertako lau kaferen dastatzea egin eta kafe bakoitzaren berezitasunez hitz egin digu.

Barakaldoko Lula's bakery gozotegiko crookieak, galleten eta kruasanen arteko nahasketa

Barakaldoko Lula's bakery gozotegiko crookieak, galleten eta kruasanen arteko nahasketa

Jon Andikoetxeak azaldu digunez, Laura Razquinek gozo beganoak, gluten gabekoak eta azukrerik gabekoak eskaintzen ditu Lula's bakery Barakaldoko gozotegian. Gozogintza pertsonalizatua eskaintzen du, eta tailerrak ere ematen ditu. Crookieak prestatu ditu, kruasanak galletekin uztartuta.

Maritxu Usabiaga, Donejakue bidearen zale amorratua

Maritxu Usabiaga, Donejakue bidearen zale amorratua

Urtero birritan edo hirutan egiten du Donejakue bidea. Herri txikiek duten xarma berezia gustuko du Usabiagak, eta orain arteko bizipen nabamenenak partekatu ditu Joseba Argiñanorekin.

Otarrainxkak baratxuri saldarekin, Getxoko Tartar tabernan

Otarrainxkak baratxuri saldarekin, Getxoko Tartar tabernan

Javier Clemente ezagutu dugu Getxon kokatutako Tartar tabernaran. Duela hilabete batzuk ireki zuten taberna, eta eskaintza zabala dute bezeroentzat.

Burrata gazta erremolatxa kremarekin

Burrata gazta erremolatxa kremarekin

Monica Santisok nabarmendu duenez, Donostian kokatutako Labe Jatetxean tokian tokiko ekoizleekin lan egiten dute, denboraldiko produktuak oinarri izanda "proposamen sortzaileak eta dibertigarriak eskaintzeko bezeroei".

David Bustamante, 'Zuku': ''Surfean nire kontu ibili izan naiz beti, txapelketak ez ditut gustuko''

David Bustamante, 'Zuku': ''Surfean nire kontu ibili izan naiz beti, txapelketak ez ditut gustuko''

20 urterekin hartu zuen bere aurreneko olatua, eta surf taularen gainean dagoen bakoitzean naturarekin bat egin dezakeela esan du. Halaber, olatu handiak gustuko dituela nabarmendu du, batzuetan arriskutsua izan daitekeen arren.

Kuiatxo zuria, udako barazki osasuntsu eta zaporetsua

Kuiatxo zuria, udako barazki osasuntsu eta zaporetsua

Aitor Eguren Loiun kokatutako 'Moga Barazki Ekologikoak' taldeko kideak azaldu digunez, kuiatxo zuriaren azalean nutriente gehienak daude. Hori dela eta, ondo garbitu ondoren hori ere jateko aholkatu digu.

Zaporeak elkartearen ekimen berriak Lesbosko 3.000 errefuxiaturen bazkaria bermatuko du hilabete batez

Zaporeak elkartearen ekimen berriak Lesbosko 3.000 errefuxiaturen bazkaria bermatuko du hilabete batez

Cellas Art and Fashionek eta Zaporeak GKEak bat egin dute helburu solidarioa duten ardo, cava eta txakolin botila bitxiak sortzeko. Arguiñano, Subijana, Ágatha Ruiz de la Prada... dira ekimen honekin bat egin duten sortzaileetako batzuk.

Zirkulazioa zaintzeko elikadurari arreta jartzea komeni da, baita kirola egitea ere

Zirkulazioa zaintzeko elikadurari arreta jartzea komeni da, baita kirola egitea ere

Amaia Diaz de Monasteriogurenek ohartarazi digunez, komeni da saskiratzen ditugun produktuen osagaiak irakurtzea, askotan konturatu ez arren, batzuk besteak baino osasuntsuagoak baitira.

‘Basoa Suites’, zuhaitz handi baten gainean gaua igarotzeko esperientzia paregabea

‘Basoa Suites’, zuhaitz handi baten gainean gaua igarotzeko esperientzia paregabea

Natura eta jasangarritasuna uztartzen dituen ostatu honen nondik norakoak azaldu ditu Iñaki Irotzek. Ultzaman kokatutako etxe guztiak egurrezkoak dira, baina forma bereizgarria du horietako bakoitzak.

Bilboko bista ederrak gozatu ditugu Cobetas garagardotegian

Bilboko bista ederrak gozatu ditugu Cobetas garagardotegian

Bilboko Cobetas garagardotegira hurbildu gara. Bere kokapenari esker Bilboko bistak gozatu ditugu eta oilasko erreak egiten erakutsi digute.

Olagarroa pankoarekin birrineztatua Gon-Vaz jatetxetik

Olagarroa pankoarekin birrineztatua Gon-Vaz jatetxetik

Bilboko Uribarri auzora joan gara olagarroa prestatzeko era berritzaileen bila. Gon-Vaz jatetxeko plater kutunena aurkeztu digute sukaldariek. Ikusi zer den pankoa eta nola prestatzen duten!

Orioko Bixigu Egunaren nondik norakoak

Orioko Bixigu Egunaren nondik norakoak

Luis Mari Uranga parrilleroa izan da 44 urtez, Orion. Bixigu Egunaren 15. edizioa izango da, eta bertan 200 pertsonentzako menua eskainiko da. Festa egunean aurkitu daitezkeen jakiak eta ekitaldiak kontatu dizkigu oriotarrak.

Kola freskagarria etxean egiteko pausoak

Kola freskagarria etxean egiteko pausoak

Kola gehien edaten den freskagarrienetarikoa izan arren, bere errezeta misterioa da oraindik. Horregatik, Joseba Argiñanok edariaren bertsio propioa egitera animatu da. Probatu nahi al duzu?

Joxelu Lopetegi: “Nahiko hermetikoak ginen, errezeta tradizionalei eutsi eta handik ateratzeko beldurrez”

Joxelu Lopetegi: “Nahiko hermetikoak ginen, errezeta tradizionalei eutsi eta handik ateratzeko beldurrez”

Xubero autore urdaitegiak nazioarteko eta Euskal Herriko teknikak erabiltzen ditu bere produktuak ekoizteko. Lopetegik kontatzen digu nola hasi zen ofizioan eta zein berezitasun dauden produkzio arloan Euskal Herrian bertan eta atzerrian.

Carvalho Araujo estudioak diseinatuko ditu EDA Drinks & Wine Campusen egoitzak Gasteizen eta Guardian

Carvalho Araujo estudioak diseinatuko ditu EDA Drinks & Wine Campusen egoitzak Gasteizen eta Guardian

Guardiako egoitzak ardoarekin lotutako jarduerak hartuko ditu, 2.500 metro koadroko eraikin batean. Gasteizko egoitzak, bestalde, 4.000 metro koadro izango ditu, eta gainerako edariekin lotutako prestakuntza eta jarduerak hartuko ditu.

Bittor Arginzoniz Añanako gatzaren enbaxadore izendatu dute

Bittor Arginzoniz Añanako gatzaren enbaxadore izendatu dute

Etxebarri Erretegiko sukaldariak gatzak sukaldean duen garrantzia azpimarratu du Añanako gatzaren aurtengo uztaren aurkezpen ekitaldian. "Gatz on batek naturala izan behar du", adierazi du Bittor Arginzonizek.

Zer ote du Gaztelulekuko sorbete edo edabe magikoak hainbeste jende erakartzeko?

Zer ote du Gaztelulekuko sorbete edo edabe magikoak hainbeste jende erakartzeko?

Gaztelulekuko sorbeteak badu zerbait berezia, zerbait magikoa. Jende asko erakartzen du, eta ez bakarrik iruindarrak. Txanpua ere deitzen omen diote. Zer edukiko ote du hain gozoa egoteko? Albina Stardust han izan da edari honen sekretua argitu asmoz.

Munduko lehenengo sagar tabernara gerturatu gara musaka beganoa prestatzera

Munduko lehenengo sagar tabernara gerturatu gara musaka beganoa prestatzera

Malum Rex taberna Astigarragan kokatzen da. Bertan, urte osoan zehar sagardoaz disfrutatu daiteke. Edaria laguntzeko musaka beganoa nola egiten duten erakutsi digute.

Usoa Ostolaza: “Orain esan dezaket txirrindularia naizela, nire ogibidea dela”

Usoa Ostolaza: “Orain esan dezaket txirrindularia naizela, nire ogibidea dela”

Emakumezkoen Italiako Girora joango da lehen aldiz txirrindularia. Profesionala izan baino lehen, nola uztartzen zuen fisioterapia eta txirrindularitza?

Iñaki Madariagak egindako sukalki ederra dastatu dugu

Iñaki Madariagak egindako sukalki ederra dastatu dugu

Iñaki Madariaga, gastronomia txapelketetan aditua, Mungiako Sukalki egunari buruz hitz egin digu sukalki ederra egiten duen bitartean.

Gasteizko Don Producto y Tú jatetxeko steak tartarra ostrekin dastatu dugu

Gasteizko Don Producto y Tú jatetxeko steak tartarra ostrekin dastatu dugu

Gasteizko Don Producto y Tú jatetxera hurbildu gara eta Mario Luque sukaldariak steak tartarra ostrekin prestatuko digu.

Donostiako Basque tabernan izokin tartarra dastatu dugu

Donostiako Basque tabernan izokin tartarra dastatu dugu

Basque ibilbide handiko taberna donostiarra da. Saioan taberna honen sekretuak ezagutu ditugu eta errezeta gozo bat prestatu digute: izokin tartarra.

Larraulen, Zirta jatetxean, lapa zopa berezia prestatu digute

Larraulen, Zirta jatetxean, lapa zopa berezia prestatu digute

Larrauleko Zirta jatetxean antzinako errezetei buelta ematen diete. Saioan etxeko lapa zopa dastatzeko aukera izan dugu.

Iñaki Labandibar: ''Urte pila pasa arren, jendea gure arrautza-irinetan pasatutako zapoaz oroitzen da''

Iñaki Labandibar: ''Urte pila pasa arren, jendea gure arrautza-irinetan pasatutako zapoaz oroitzen da''

Iñaki Labandibar Astigarragako Kako jatetxeko parrilleroa da. Kako historia handiko jatetxea da eta Iñakik 20 urte baino gehiago daramatza lanean bertan. "Sukalerrian" saioan jatetxearen inguruan hitz egin digu.

Azpeitiako Sakona Etxaldeko gazta urdina nola egiten den ikasi dugu

Azpeitiako Sakona Etxaldeko gazta urdina nola egiten den ikasi dugu

Azpeitiako Sakona Etxalde Ekologikoan izan gara. Bertan, Mikel Igarataundik  gazta urdina nola egiten duten erakutsi digu.

Andres Torres sukaldariak Basque Culinary World Prize 2024 saria jaso du

Andres Torres sukaldariak Basque Culinary World Prize 2024 saria jaso du

Sukaldariburuak Global Humanitario GKEak "10 herrialdetan elikagaien segurtasunaren alde eta mundu mailako krisi-egoera ezberdinetan gastronomiaren bidez” egindako lanagatik jaso du saria.
Jarri Bixigarri! Errenteriako Bixigarri gastrotekara hurbildu gara ardi haragi bolak dastatzeko

Jarri Bixigarri! Errenteriako Bixigarri gastrotekara hurbildu gara ardi haragi bolak dastatzeko

Errenteriako Bixigarri gastroteka ezagutu dugu. Proiektu honen atzean dauden hiru gazteak ezagutu ditugu; betiko janaria ikuspuntu gazte batetik egokitzen dutela kontatu digute. Gainera, ardi haragi bolak prestatu dizkigute.

Hondarribiko Badia tabernaren ardo maridaje proposamena ezagutu dugu

Hondarribiko Badia tabernaren ardo maridaje proposamena ezagutu dugu

Amaia Urdangarinek Hondarribiko Badia taberna gastronomikoa aurkeztu digu. Taberna honek ardo eskaintza zabala du eta produktu lokalak erabiltzen ditu sukaldean.

Arturo Villanueva: ''Biba Ardoak proiektu berritzailea da, Euskal Herrian bakarra''

Arturo Villanueva: ''Biba Ardoak proiektu berritzailea da, Euskal Herrian bakarra''

Arturo Villanueva Biba Ardoak kooperatibako koordinatzailea izan da gure gonbidatua. Bertan, Euskal Herriko ardo ekologikoen salmenta eta banaketa bideratzen dute.

Munduko arrozik onenak dastatu dituzte larunbat honetan San Frantzisko auzoan

Munduko arrozik onenak dastatu dituzte larunbat honetan San Frantzisko auzoan

70 herrialdetako 3.000 lagunek parte hartu dute Munduko Arrozak jaian. 50 bat arroz txapelketan lehiatu dira. Jaia bukatzeko, mauka-mauka jan dituzte prestatutako arroz guztiak.

Donostiako Entrepanes lokaleko oilasko frijitu ogitartekoaren errezeta

Donostiako Entrepanes lokaleko oilasko frijitu ogitartekoaren errezeta

Humo Pizzeriaren Entrepanes lokalean oilasko frijitu ogitarteko berezia prestatu digute.

Donostiako Sardexka tabernako Smash hanburgesa nola egiten duten erakutsi digute

Donostiako Sardexka tabernako Smash hanburgesa nola egiten duten erakutsi digute

Donostian ireki berri den Sardexka taberna ezagutu dugu, eta Smash hanburgesa egin digute.

Senegalgo gastronomia ezagutaraziz, arrakasta lortu dute Bilboko bi gaztek

Senegalgo gastronomia ezagutaraziz, arrakasta lortu dute Bilboko bi gaztek

Marie eta Solange Diattak, amarekin batera, Thiéb Thiéb sortu berri dute, senegaldar janaria ematen duen zerbitzua. Catering zerbitzua eta etxera eramateko kutxak eskaintzen dituzte. Ekainaren 23an, igandea, Bilbon egingo den Afrobrunch jaialdian parte hartuko dute.

Hondarribiko Arroka Berri jatetxeko idi bustanez betetako piperrak

Hondarribiko Arroka Berri jatetxeko idi bustanez betetako piperrak

Arroka Berri jatetxea ezagutu dugu eta nola prestatzen dituzten idi bustanez betetako piper berdeak ikusi dugu.

Bittor Arginzoniz: ''Hemen egotea sari bat da, postuari begiratu gabe''

Bittor Arginzoniz: ''Hemen egotea sari bat da, postuari begiratu gabe''

"Ez naiz beste sukaldari batzuk baino hobea sentitzen", adierazi du Etxebarri Erretegiko sukaldariak munduko bigarren jatetxe onena izendatua izan ostean. Bere hitzetan, sariak "presio handia ekartzen du, baina eguneroko lana egiten jarraitu behar dugu".

Bittor Arginzoniz sukaldariaren Etxebarri Erretegia munduko bigarren jatetxe onena izendatu dute

Bittor Arginzoniz sukaldariaren Etxebarri Erretegia munduko bigarren jatetxe onena izendatu dute

Sariak "lan eta presio gehiago" ekarriko duela adierazi du, albistearen berri izan eta minutu gutxira. "Ezustean" harrapatu badu ere, bezero guztiak pozik mantentzea da haren erronka. Elkano jatetxea, berriz, 28. postuan aukeratu dute.
Bittor Arginzoniz: Lehen hamarren artean igual, baina bigarrenean geratzea... erabat ezustekoa izan da!

Bittor Arginzoniz: "Lehen hamarren artean igual, baina bigarrenean geratzea... erabat ezustekoa izan da!"

The World's 50 Best Restaurant zerrendan bi postu egin ditu gora Axpeko Etxabarri jatetxeak. Las Vegasen aitortza jaso berritan hitz egin digu. Adierazi du sari honek presio eta tentsioa ekarriko diola baina berak jarraituko duela dakiena egiten: "Lana, lana eta lana".
1 / 30 Hurrengoa

publireportaia

Publireportajea

  • CECOBIren kanpaina

    CECOBIren kanpaina.

CECOBIk Bizkaiko txikizkako harategien eta urdeaitegien sektorea bultzatzeko kanpaina abian jarri du

Bizkaiko Merkataritzako Enpresari Konfederazioak, Eusko Jaurlaritzako Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailaren eta Bizkaiko Harakin eta Urdai-saltzaileen Elkartearen (OKELBIZ) lankidetzarekin, "Zaintzen zaituzte, zaintzen zara" kanpaina jarri du abian.

  • Danborrada

    Danborrada

    San Sebastian egunaren azken albisteak eitb.eus-en.

  • Turismoa Euskadi

    Turismoa Euskadi

    Jarrai ezazu Euskal Herriko tokirik politenen azken ordua eitb.eus-en

  • Antxoak

    Antxoak

    Kantauriko antxoaren arrantza-kanpainari buruzko azken ordukoa, EITB Median.