Itxi

Amarauna

Izozki gazi eta urtzen ez dena

Izozki honek baratzuri zaporea du eta zopa berotara botata ere ez da urtzen.

Basque Culinary Centerren sortu dute horretarako formula, Luis Arrufat eta Alfredo Taboada irakasleek gidatu dute ikerketa eta Eneko Izkue taldekideak eman dizkigu xehetasunak eta Dani Lasak azalpenak

  • Izozkia zopa berotan

    Izozkia zopa berotan

    9:42 min
imagen player
imagen player
imagen player

Baratzuri zaporea eman zioten izozkiari kasualitatez, Eneko Izkuek adierazi digunez. Formula kimiko bat apliatuz iritsi dira izozki gazi eta urtzen ez den honetara. Basque Culinary Centerren landu dute formula hori, eta ikasleek erronka hori lortu ez zutelako ekin zioten irakasleek. Baratzuri zopa beroan ipnitako izozkia ez da urtzen, hori erakutsi dute 2020ko Gastronomika kongresuan, Donostian.