Gizartea -
Michelin Gida 2016
27 Michelin izar, Euskadiko sukaldaritzaren zeruan
Bilboko Zarate jatetxeak bere lehen izarra eskuratu du. Aizianek, berriz, iaz irabazitakoa galdu du. Nafarroak bakarra du: El Molino de Urdanizena.
AGENTZIAK | ERREDAKZIOA
27, iazko berdinak, baina ez berak. Euskal Autonomia Erkidegoko (EAE) jatetxeek ia 30 Michelin izar eskuratu dituzte 2016ko Gidan. Bart jakinarazi dute banaketa Santiagon egindako gala batean. Bilboko Zarate jatetxeak bere lehen izarra eskuratu du. Bizkaiko hiriburuan ere badagoen Aizinek, ordea, iaz irabazitakoa galdu du.
Sergio Ortiz de Zaratek arrainekin egindako lan bikaina nabarmendu nahi izan du epaimahaiak, eta Bilbon, Poza Lizentziatuaren kalean, duen jatetxeari bere lehen izarra eman dio.
Bestalde, Pedro Subijanaren Akelarre jatetxeak, Juan Mari Arzakenak, Martin Berasategirenak eta Eneko Atxaren Azurmendi jatetxeak hiru izarrekin jarraituko dute beste urtebetez, "maila aparta" mantendu dutelako.
Andoni Luis Adurizen Mugaritzek bi izarrei eutsi die.
Gainerakoan, 13 dira EAEn izar bana duten jatetxeak: zazpi, Bizkaian; bost, Gipuzkoan; eta bakarra, Araban. Nafarroan ere bakarra dute, El Molino de Urdanizek eskuratutakoa.
Hauxe da zerrenda guztia:
BIZKAIA
Andramari (Galdakao), Roberto Asua
Etxanobe (Bilbao), Fernando Canales
Mina (Bilbao), Alvaro Garrido
Nerua (Bilbao), Jose Martinez Alija
Zortziko (Bilbao), Daniel García
Zarate (Bilbao), Sergio Ortiz de Zarate
Etxebarri (Axpe ), Bittor Arginzoniz
GIPUZKOA
Elkano (Getaria), Aitor Arregi
Alameda (Hondarribia), Gorka Txapartegi
Kokotxa (Donostia), Daniel Lopez
Mirador de Ulía (Donostia), Ruben Trincado
Zuberoa (Oiartzun), Hilario Arbelaitz
ARABA
Zaldiaran (Gasteiz), Patxi Eceiza
NAFARROA
El Molino de Urdaniz (Urdaitz), David Yamoz